Bihaćki Meggle proširuje proizvodnju na 100 miliona litara

Bez autora
Sep 21 2015

U okviru posjete Unsko-sanskom kantonu, predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Emdžadom Galijaševićem posjetio je mljekaru Meggle. Tom prilikom, direktor mljekare Meggle, Kemal Hrnjić se zahvalio Vijeću ministara BiH i resornom Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BIH na omogućavanju izvoza mlijeka u Evropsku uniju. Rekao je da je ta odluka najkorisniji potez za mljekarsku industriju. On je upoznao goste sa razvojnim projektima i istaknuo da mljekara ima oko 3500 kooperanata koji predaju oko 50 miliona litara kvalitetnog mlijeka. Rekao je i da proširuju proizvodnju na 100 miliona litara i time postaju regionalno značajan proizvođač. Istaknuo je i da imaju plan za ulaganje dodatnih 11 miliona KM u razvoj kvaliteta mljekare.

U okviru posjete Unsko-sanskom kantonu, predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić zajedno sa gradonačelnikom Bihaća Emdžadom Galijaševićem posjetio je mljekaru Meggle.

Tom prilikom, direktor mljekare Meggle, Kemal Hrnjić se zahvalio Vijeću ministara BiH i resornom Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BIH na omogućavanju izvoza mlijeka u Evropsku uniju. Rekao je da je ta odluka najkorisniji potez za mljekarsku industriju. On je upoznao goste sa razvojnim projektima i istaknuo da mljekara ima oko 3500 kooperanata koji predaju oko 50 miliona litara kvalitetnog mlijeka. Rekao je i da proširuju proizvodnju na 100 miliona litara i time postaju regionalno značajan proizvođač.

Istaknuo je i da imaju plan za ulaganje dodatnih 11 miliona KM u razvoj kvaliteta mljekare.

Predsjedavajući Zvizdić je pohvalio uspjehe mljekare i rekao da će Vijeće ministara BiH raditi na poboljšanju poslovnog ambijenta kroz poboljšanje zakonskih i drugih propisa, a u cilju poboljšanja izvoza naših proizvoda i kako bi se obezbijedio dolazak kvalitetnih stranih investicija.

On je rekao da je obezbjeđivanje uslova za izvoza mesa, krompira, mlijeka i mliječnih proizvoda veliki uspjeh koji je podstrek za nastavak daljnjeg rada na proširenju liste naših kvalitetnih proizvoda.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik